Aktuelt

Er du forberedt på det grønne skiftet?

Er du forberedt på det grønne skiftet?

I løpet av 2023 blir lysrør og kompakt lysrør forbudt i EU/EØS fordi de inneholder kvikksølv og har et høyt energiforbruk.

Om du har en eller flere av disse lyskildene kan vi hjelpe deg med å bytte ut disse. Utfasingen er ikke bare positiv med tanke på miljø og bærekraft – du vil også spare opp mot 40-60 prosent energi på belysning. Investeringen i ny belysning vil med andre ord raskt betale seg med dagens strømpriser. Du kan redusere strømforbruket ytterligere ved å velge en form for lysstyring.

Her kommer et enkelt tips til strømbesparende tiltak

Her kommer et enkelt tips til strømbesparende tiltak

💡 Senk innetemperaturen

For hver grad innetemperaturen senkes reduseres strømforbruket med ca. 5 prosent. Kanskje du kan redusere innetemperaturen en eller to grader på dagtid og enda mer om natten? Eventuelt også når du er på jobb, slik at strømforbruket reduseres?

Styr temperaturen automatisk. Hvis du ikke allerede har smarte termostater i rom med gulvvarme, er dette en enkel måte å spare inn på gjennom vinteren. Vi kan hjelpe deg med montering av smart termostat fra ELKO. Termostatene kan brukes enkeltstående som de er, eller kobles til ELKO SmartHUB, slik at du kan begynne overgangen til et smart hjem et steg av gangen.

Tenker du at smarthjem er dyrt?

Tenker du at smarthjem er dyrt?

Med dagens strømpriser er det mye penger å spare på smart styring av lys og innetemperatur. 

Ved nye anlegg er det ikke store prisforskjellen på å velge smarthjem, spesielt med tanke på hvor mye penger du kan spare over tid. Om du ikke har et smarthjem, men ønsker det, trenger du heller ikke å bytte hele anlegget på en gang. Du kan ta det gradvis, rom for rom, ved for eksempel å gjøre stua smart når denne pusses opp.

Les denne artikkelen fra Elko:

Da kan det være lurt å ta en titt på Enova sine sider. 

Du kan få inntil 10.000 kroner i støtte for installasjon av smarte styringssystemer i hjem eller fritidsbolig. Her kan du altså spare penger på å gå over til smarthus, samtidig som du reduserer strømkostnadene ved å bruke energi når strømmen er rimeligst der det er mulig.

Smart strømstyring for boliger 

Easee ladestasjon er en smart, rask og enkel lader til din elbil. Den er mindre enn andre ladestasjoner på markedet og finnes i flere stilige farger. 

Med en smart ladestasjon kan du enkelt planlegge ladingen til en tid på døgnet med lavere strømpris.

Les mer om Easee laderobot  

Elko Plus - nå i resirkulert havplast

Elko Plus - nå i resirkulert havplast

Vår leverandør Elko har tatt et steg i riktig retning ved å benytte resirkulert havplast ved produksjon av stikkontakter, brytere og rammer. Kanskje du ønsker å gjøre et mer bærekraftig valg ved oppgradering hjemme? Sjekk nettsiden for å se hvilke produkter som er tilgjengelige.

Vi hjelper deg gjerne om du ønsker å velge et mer bærekraftig alternativ ved oppgradering av stikkontakter, bryter og rammer hjemme.

Smarte og trygge løsninger til riktig pris

Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med å finne de beste løsningene for deg og dine behov.